Skip to main content

Zwangerschap en shiatsu

Shiatsu voor- tijdens en na de zwangerschap

Tegenwoordig plannen we de zwangerschap en zijn heel blij als dit lukt. In de zwangerschap gaat het leven gewoon door, inclusief alle bijkomstige voorbereidingen van een kind. In feite brengt dit de focus van het lichaam af terwijl het lichaam en de baby om extra steun vraagt. De veranderingen in het lichaam van de zwangere zijn groot. Hier biedt shiatsu een belangrijke, aanvullende rol. Het helpt de moeder waar te nemen hoe het met haar is en daardoor ontwikkelt zij een beter contact met haar lichaam, haar mindset en haar baby.

'Mensen met problemen bij de menstruatie, voortplanting , zwangerschap en na de bevalling zijn gebaat bij shiatsu'

Wanneer je zwanger bent verandert er veel in je lichaam. Het lichaam zet alles in het werk voor de ontwikkeling van je kind. Je lichaam krijgt eigenlijk de taak om voor 2 personen te zorgen. Vrouwen kunnen daardoor lichamelijk/geestelijk uit balans raken. Dit brengt klachten met zich mee zoals: vermoeidheid, misselijkheid, zere of gevoelige onderrug, vocht vasthouden, groeivertraging. Klachten waar je ook echt last van kunt hebben en waar je je zorgen over kunt maken. Wanneer je je belemmerd voelt in je gewone bezigheden is het raadzaam er iets aan te doen!

Wanneer kies je shiatsu?

Wanneer je zwanger wilt worden: met shiatsu wordt zowel je body als mind voorbereid. Tijdens de zwangerschap: ondersteunt shiatsu therapie de energetische balans waardoor klachten als misselijkheid, vermoeidheid, zware benen etc. verlicht worden. Met shiatsu wordt het lichaam meer in balans gebracht zonder gevaar voor het kind. De hele ontwikkeling van moeder en kind wordt ondersteund. Na de zwangerschap: Je verzorgt je baby en mogelijk meer kinderen, je hormonen veranderen weer, je werk gaat door, en er is nieuwe situatie met je partner. Dan kun je er weinig bij hebben. Gevoelens die snel teveel worden zijn dan gangbaar. Shiatsu ondersteunt, herstelt en helpt je om weer in balans te komen.

Welke klachten worden bedoeld?

Misselijkheid, maagklachten, hoofdpijn, vermoeidheid, slaapproblemen, angst/paniek, constipatie, gevoelige onderrug, dikke enkels/polsen. Ook bij vertraagde groei helpt shiatsu, Wil je contact maken met je baby? Heb je helpende oefeningen nodig? Neem gerust en vrijblijvend contact op wanneer je vragen hebt. Shiatsu is geen vervanging van de reguliere controles.