Skip to main content

Reviews

Rina

Personal coach en trainer
In mijn werk ben ik vooral gericht op de energie en de ontwikkeling van de ander. Voor mij is het heel belangrijk om naast mijn werk te kunnen ontspannen en op te kunnen laden. Ik heb daarom lang gezocht naar een behandelvorm en een persoon die dit voor mij zou kunnen leveren. En ik ben daar kritisch in omdat iemand in mijn comfortzone komt. Marga’s aanpak sluit helemaal aan bij wat ik zocht. Marga luistert heel goed en ziet je lichaam en geest als een groot geheel. Haar Shiatsu behandeling sluit exact aan bij wat ik op dat moment nodig heb. Ze is zeer respectvol en zorgvuldig in haar benadering. Elke keer als ik bij Marga vandaan kom, heb ik het gevoel dat mijn systeem is opgeschoond en dat ik weet waar ik aandacht aan moet besteden bij mezelf.

Rob

Shiatsu is voor mij een prettige manier om de energie in mijn lichaam te kanaliseren. Ik ben ooit opgegeven voor een proefles door mijn vriendin en vanaf het begin voelde het goed en vertrouwd. Marga is professioneel en voert de behandeling vakkundig uit; de sfeer is ontspannen net als de bewegingen. Ik denk dat de oosterse geneeswijzen een steeds grotere rol gaan spelen in de westerse wereld en Shiatsu is daar één van de comfortabelste varianten van.

Marjolein

Mijn ervaring met Shiatsu: Ik ken Marga persoonlijk als spontane, eerlijke, open, en vriendelijke vrouw. Als ze iets doet gaat ze er voor 100% voor. Ik ben bij haar gekomen met een aantal onduidelijke klachten (tenminste voor het reguliere circuit).Ik had o.a. pijn in mijn schedel voornamelijk aan de rechterkant en kijk vaak met een beetje schuin hoofd. Zelf wist ik dat het niet medisch was en ben dus naar acupunctuur gegaan, aldaar vertelde men mij dat ik van alles een beetje had, en dat het veel met emoties te maken had o.a. angst. Nu weet ik al dat vele lichamelijke klachten met emoties verband houden, alleen heb je niet altijd door welke koppeling je “moet” maken. Als je naar jezelf wilt kijken krijg je een aantal zaken wel duidelijk en een aantal zijn erg moeilijk te achterhalen. Ik denk ook dat het in de familie waar je uit komt, doorgegeven kan worden van generatie op generatie, dus het zit in je genen zoals men dit dan noemt. Opvallend was dat Marga na afloop van de eerste behandeling al dingen constateerde, die nog niemand uit de medische of alternatieve wereld nog had opgemerkt. Zelf herkende ik wel wat ze benoemde, dus dat was mooi meegenomen en stimuleerde me haar vaker te bezoeken. Na de behandeling voel ik dat een aantal klachten verergeren, om na een paar dagen te verdwijnen. Voor mij is het duidelijk dat er iets in gang gezet wordt waaraan het lichaam zelf gaat werken. Dat is naar mijn idee de kracht van Shiatsu, en van de oplettendheid/gevoeligheid van Marga.

Ineke

Zelf houd ik niet van stukjes, ook niet om die van anderen te lezen. Ik houd meer van kort, concreet, to the point. Dus ik dacht, ik doe het zo: De levendigheid in mijn lichaam voelde ik weer stromen na de shiatsu behandeling. De warme aanrakingen heb ik als prettig en natuurlijk ervaren, een soort passieve ‘dans’. Ik voelde me na die tijd aanweziger, alerter in mijn lichaam. Het voelt weldadig bij het verminderen van stress in het lichaam.

Dineke

Ruim 2 maanden heb ik een aantal shiatsu behandelingen ondergaan. Zo apart hoe ik de meridianen kon voelen. Dankzij de rustige maar stevige druk van Marga. Het was een aangename druk. Al jaren heb ik pijn onderin de rug en dat trekt door naar mijn benen, zodat ik maar 10 minuten achter elkaar kan lopen. Na twee behandelingen van Marga ging de wereld voor mij open en ik kan weer langer lopen. Het leek of er meer ruimte in m’n onderrug gekomen is. Na de laatste behandeling kan ik gewoon een uur lopen en heb ik geen zeurende pijn meer in mijn onderrug. Het lijkt Lourdes wel. Ik ben heel blij dat ik bij Marga in behandeling ben, want nu kan ik oprecht, rechtop lopen.