Skip to main content

Wat is Shiatsu?

Praktische zaken bij de eerste behandeling

Voorafgaande aan de eerste afspraak ontvangt u een intakeformulier en praktische informatie rondom de behandeling. Bij de eerste afspraak zal ik u vragen een privacy verklaring in te vullen, dit is een verplichting van uit de AVG.

Tijdens de eerste behandeling bespreken we kort het intakeformulier, hierdoor is bij de eerste afspraak de behandelfase iets korter dan de opvolgende behandelingen. Een behandeling duurt 65 minuten. Tijdens de shiatsu draagt u bij voorkeur kleding die rekbaar is. Tijdens de behandeling is het rustig er is geen achtergrond muziek. Uit ervaring blijkt dat het wenselijk is zo’n 4-5 behandelingen in te zetten om het zelfherstellend vermogen vooruit te helpen. In die periode wordt duidelijk hoe het lichaam reageert en hoe het herstel vordert. De frequentie houdt verband met de aard en duur van de klacht en uw conditie.

Shiatsu wordt door de kleding heen gegeven. De kleding dient rekbaar te zijn en bij voorkeur van katoen. Neem voorafgaande aan de behandeling geen grote maaltijd, drink geen koffie of alcohol. Omdat shiatsu een diepe ontspanning geeft is het belangrijk na de behandeling ook wat tijd vrij te houden om de werking van shiatsu te integreren.

De praktijk is niet rolstoeltoegankelijk. In overleg is het mogelijk aan huis te behandelen.

De behandeling wordt grotendeels vergoed uit de aanvullende zorgverzekering. Wilt u zeker weten of uw verzekering shiatsu therapie vergoedt? klik hier Neem contact op met mij of uw zorgverzekeraar wanneer u twijfelt of kijk op www.zorggids.nl

De praktijk is open op dinsdag, donderdag en vrijdag. Er zijn ook behandelmogelijkheden op de dinsdagavond. De behandelruimte is op de eerste etage.

Praktijk adres

Oude Parklaan 111, kamer 1.14,

1901 ZZ te Castricum.

Voor de juiste toegangsroute tikt u in: Zeeweg. De tomtom herkent de goede toegangsweg nog niet. of bel 06-30335321

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aangesloten bij : S.V.N. , RBCZ/TCZ en SCAG