Do-In

Wat is Do-In?

Do-In  is de Japanse vorm van meridiaan oefeningen en strekkingen. Do-In is afgeleid van Dao-Yin (chinees) en betekent vrij vertaald: “Breng op gang en leid”. Tijdens de Do-In worden oefeningen gedaan om de meridianen op te warmen en te strekken. Meridianen zijn energiebanen in het lichaam waar de Ki, de vitale levensenergie, doorheen stroomt. Door het strekken van de meridianen stroomt de Ki weer vrij door het lichaam. Wanneer de Ki van en naar de organen vrijer stroomt functioneert een orgaan beter  en dit bevordert de gezondheid. Do-in stimuleert tevens het zelf-herstellend vermogen en zal klachten positief  beïnvloeden. De oefeningen worden gedaan vanuit een rustige aandacht in combinatie met de ademhaling. Ze hebben een positief effect op het algemeen energie niveau,vergroten het lichaamsbewustzijn en versterken het welbevinden. Rustig bewegen, licht actief ontspannen, bewust worden van je lichaam, het hoofd leegmaken en het lichaam voeden met Ki, het verbeteren van de vitaliteit, dat is wat Do-In voor je kan betekenen. Houd je niet van springen, rennen, tempo- en  coördinatie  oefeningen dan is Do-In wellicht iets voor je.

Hoe ziet een Do-In les er uit?

De les bestaat uit een milde opwarming waarna  meridiaan oefeningen en strekkingen plaatsvinden. Daarnaast wordt o.a. zelfmassage toegepast, dit stimuleert de bloedsomloop en lymfecirculatie. Duo-oefeningen helpen de meridiaan strekking met een extra impuls. Na afloop van de les is er een gevoel van welbevinden, een verbeterde doorstroming, het neemt vermoeidheid en lusteloosheid weg, het brengt ontspanning en energie. Tijdens de cursus leer je een aantal vitale strekkingen die je elke dag nieuwe energie geven. In de les wordt geen muziek gebruikt. De les duurt 75 minuten. Ik werk met kleine groepen dat geeft meer aandacht voor de juiste uitvoering en een rustige atmosfeer. Heb je vragen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op.

Nieuwe cursus

In verband met Covid-19 en de wisselende regels voor bewegen in een studio zal September 2021 de eerste optie zijn voor het starten van een nieuwe cursus. Dag en tijdstip: maandagavond van 19.15 tot 20.30 uur. Wil je eerst ervaren wat Do-In voor je betekent? Volg dan een proefles voor het gereduceerde tarief van  € 7,-  Aanmelden is gewenst i.v.m. de ruimte en kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   of stuur een sms /whatsapp naar 06-303 353 21.   

Kosten: 12 lessen € 120,-  Alle lessen vinden plaats in Dansstudio Fruns, Verlegde Overtoom 9, te Castricum. Ingang van de studio is om de hoek in de J. Hobergstraat.

Extra Do-In groep

Naar aanleiding van de oncologie fair in Heemskerk start ik graag een extra Do-In groep voor mensen die kanker hebben (gehad) op de dinsdagochtend.

Met Do-In kun je veel goed doen voor je zelfherstellend vermogen en weer vertrouwen krijgen in je lichaam zonder je bovenmatig in te spannen. Daarom wil ik graag een extra groep starten op dinsdagochtend. Je leert luisteren naar je energiestromen zodat je subtieler raakt afgestemd. Je lichaam wordt als een kompas voor je keuzes, Met kompas-sie werken we tijdens de les.
Do-In is een stressvrije bewegingswijze en is ondersteunend en versterkend bij het omgaan met stress na de diagnose. Onderzoek heeft aangetoond dat dit soort activiteiten meetbaar gunstig zijn voor de hersenactiviteit, gemoedstoestand, hormoonhuishouding en voor specifieke DNA schakelaars.
Door de stress respons te leren beïnvloeden kan het negatieve effect van stress geremd worden en dat is belangrijk voor het DNA en je welbevinden.  Neem gerust en geheel vrijblijvend contact op voor informatie.

Aanmelden voor deelname is nodig, ik werk met kleine groepen.

Je bent van Harte welkom!

Copyright © 2017 Marga van Koeveringe | Alle rechten voorbehouden | LinksWebdesign