Skip to main content

Nieuws

Bijscholing: “Shiatsu voor kankerpatiënten”  door Karlien Bongers.

Na de diagnose kanker komt men in een achtbaan terecht.  Naast de best mogelijke zorg die word geboden is er ook een grote leegte voor de patiënt die achter blijft met veel vragen,  onrust, onzekerheid en de vele bijwerkingen van de behandeling. Shiatsu is een veilige en verantwoorde manier om het vertrouwen in het lichaam, het zelfherstellend vermogen en het welbevinden te helpen.  Lees meer in het onderstaande artikel.

Shiatsu voor kankerpatiënten

Slaapproblemen

In 2019 heb ik de bijscholing shiatsu en slaapproblemen gevolgd bij Mike Mandl, Opleider in Oostenrijk. Ik heb een heel scala aan mogelijkheden aangereikt gekregen om u en mij beter te laten slapen. Dit is onmisbaar voor het zelfhertsellend vermogen en het welbevinden. 

Shiatsu en Zwangerschap

Deze bijscholing heb ik een aantal keer gevolgd bij Susann Yates, oprichter van Well Mother in de UK. Shiatsu is een prachtige ondersteuning in deze veranderingsfase. 

WIST U DAT: 

Deze praktijk ook in de zorggids staat? U kunt mij vinden via de website. Klik op alternatieve geneeswijzen en klik door naar  Acupunctuur en Oosterse geneeswijzen.

MEDICAL TAPING

In mijn shiatsu praktijk maak ik tevens gebruik van de Medical Taping  methode. De resultaten zijn  verrassend te noemen. De tape wordt gebruikt op de gezonde huid dus niet over wondjes heen. De tape is van katoen, geeft mee met de rekbaarheid van de huid, is ademend, watervast en zeer huidvriendelijk. De tape kan 7 dagen blijven zitten en geeft zo een 24 uurs verlichting en ondersteuning van uw klacht. Het effect van de tape is al snel merkbaar. Soms is eenmaal tapen genoeg, soms is het nodig de behandeling nog een paar keer te herhalen in verkorte vorm.De medical tape wordt ingezet bij pijn, en wordt ook toegepast bij allergieën. De tape is veelzijdig in te zetten: Bij een hooikoortsbehandeling wordt de shiatsu gericht op het longgebied en de verdere ondersteuning die uw lichaam  nodig heeft, daarnaast wordt de tape op een speciale manier aangelegd zodat uw longgebied wordt ondersteund in zijn functioneren waardoor de klachten aanzienlijk verminderen. De tape is geschikt  voor zowel  kinderen als volwassenen. Je kunt je haast niet voorstellen dat Medical Taping zoveel kan bewerkstelligen en juist daarom breng ik deze methode in de praktijk, het werkt!!  De Medical tape methode is ook geschikt voor: o.a. COPD, Hooikoorts, Post herpetische pijnklachten,  Littekens en natuurlijk voor klachten aan het bewegingsapparaat.

Een shiatsu cadeaubon

Op zoek naar een uniek cadeau?

Geef eens een ervaring cadeau!! De bon is in elk gewenst bedrag verkrijgbaar. De bon kan besteed worden aan klassieke Japanse shiatsu op een futon. Een stoelmassage waarin massage en shiatsu gecombineerd worden en een Access Bars behandeling behoort ook tot de mogelijkheden.

Het wordt een leuk pakje om te geven.